images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Майже 20 росіян за тиждень оштрафували на Тернопільщині

П'ятниця, 24 травня 2024, 11:54

Майже 20 росіян за тиждень оштрафували на Тернопільщині
У Тернопільській області оштрафували майже два десятки росіян.

Під час проведення перевірки дотримання іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, на території Підволочиської громади виявили громадянина росії з недійсним паспортним документом.

«За порушення вимог міграційного законодавства посадові особи Підволочиського сектору УДМС у Тернопільській області склади щодо іноземця адміністративний протокол за частиною 2 статті 203 КУпАП. Відповідно до санкції статті порушник сплатив понад 3 тисячі гривень штрафу. За невжиття заходів для забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства до адміністративної відповідальності також притягнули дружину росіянина, відповідно до вимог статті 205 КУпАП, вона теж сплатила штраф», - пояснили в управлінні ДМС у Тернопільській області.

Загалом, за два тижні тернопільські міграційники виявили і притягнули до адміністративної відповідальності майже два десятки громадян росії, які перебувають в Україні із порушенням законодавства.

Читайте також: Жахливий ремонт дороги за мільйон гривень: у Заліщиках викрили недобросовісних будівельників

У магазин в Тернополі ввірвався дебошир – розбиті вітрини і техніка (ФОТО)

Нові кадри: у Тернопільській міськраді з’явилася вакансія

Крадене авто виявили у ДТП на Кременеччині

 

16404_724x0_803.jpg

 

Жахливий ремонт дороги за мільйон гривень: у Заліщиках викрили недобросовісних будівельників

П'ятниця, 24 травня 2024, 11:52

Жахливий ремонт дороги за мільйон гривень: у Заліщиках викрили недобросовісних будівельників
Понад мільйон гривень збитків через неякісний ремонт дорожнього покриття зафіксували у Заліщиках.

Понад 1,2 млн грн збитків на ремонті дороги: поліцейські Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт щодо двох фігурантів

Відомо, що комунальне підприємство Заліщицької міської ради уклало договір з фігурантами про надання послуг. Підрядник – будівельна організація, зареєстрована у Тернопільському районі, – мала відремонтувати дорожнє покриття протяжністю 322 метри однієї із вулиць міста Заліщики.

Технічний нагляд за якістю виконаних робіт мав здійснювати підприємець з Чортківського району, у якого був наявний кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду.

«Замовник перерахував підряднику за послуги понад 1,7 млн грн. Проте будівельна організація провела ремонті роботи на об’єкті з порушенням будівельних норм. Це підтвердила проведена в рамках слідства судова будівельно-технічна експертиза. Водночас підприємець-інженер з технічного нагляду підписав акти приймання виконаних робіт, не впевнившись в їхній якості», - пояснили у поліції Тернопільської області.

Згідно з висновком експертизи, сума збитків, завдана комунальному підприємству, склала понад 1,2 млн грн.

«Зокрема директор будівельної організації виконав ремонт дорожнього покриття з порушенням будівельних норм, а інженер з технічного нагляду не проконтролював якість проведених робіт. У березні 2024 року слідчі поліції за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України», - зазначили у поліції.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

444215869_765331465788494_7855887248672924526_n.jpg

Ректор ЗУНУ взяла участь у відкритті стели пам’яті загиблим Героям України у Збаражі

П'ятниця, 24 травня 2024, 11:44

Ректор ЗУНУ взяла участь у відкритті стели пам’яті загиблим Героям України у Збаражі
Ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк у Збаражі взяла участь у відкритті стели пам’яті загиблим Героям України – випускникам ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою».

Дев’ятнадцять випускників коледжу поклали на вівтар незалежності Батьківщини найцінніше – своє життя.

– Українські Герої захищають наші цінності, відстоюють незалежність держави, оберігають українські родини, наближаючи омріяну Перемогу над агресором, демонструючи волю та мужність, нескореність і міць.  Пам’ятаймо тих, завдяки кому ми живемо й виборюємо своє майбутнє! – наголосила Оксана Десятнюк.

Ідея створення стели пам’яті належить колективу коледжу.

 

У Тернополі відкрили меморіальну дошку загиблому добровольцю Андрію Теребію (фото)

П'ятниця, 24 травня 2024, 11:39

У Тернополі відкрили меморіальну дошку загиблому добровольцю Андрію Теребію (фото)
23 травня, у День Героїв, на території "Тернопільського центру професійно-технічної освіти" відкрили меморіальну дошку воїну Андрію Теребію та стелу пам’яті дев’ятьом випускникам, які загинули на війні.

На захід прийшли викладачі та студенти училища, побратимами, родичі, а також друзі захисників.

"Дуже символічно, що саме у День Героїв ми відкриваємо пам’ятну стелу та меморіальну дошку на честь захисників, які віддали свої життя за незалежність України. Хочу подякувати батькам, сім’ям та керівництву училища за те, що виховали справжніх патріотів своєї країни. Хлопці загинули, але пам'ять про них назавжди залишиться у наших серцях, в історії нашого міста та країни. На їх прикладі будуть виховуватися сьогоднішні учні і прийдешні покоління. Вічна пам’ять всім загиблим Героям", – сказав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Андрій Богданович Теребій – був учасником російсько-української війни з 2014 року.  Загинув 4 квітня 2022 року в боях за місто Рубіжне Луганської області. Військовому посмертно присвоєно звання "Почесний громадянин Тернополя" за вагомий особистий внесок у становлення української державності та особисту мужність і героїзм у виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Також на території "Тернопільського центру професійно-технічної освіти" відкрили стелу пам’яті усім випускникам училища, які загинули у російсько-українській війні, а саме:

  • Олегу Бахмачу (с. Настасів);
  • Березію Назарію (с. Великі Бірки);
  • Данилківу Євгену (с. Біла);
  • Івасю Михайлу (м. Тернопіль, "Почесний громадянин міста Тернополя" (09.06.2023, посмертно);
  • Крушельницькому Миколі (с. Нова Могильниця)
  • Курей Олександру (с. Голотки);
  • Мурмілю Миколі (с. Настасів);
  • Темірханову Василю (с. Настасів);
  • Теребію Андрію (м. Тернопіль).

Фото: Тернопільська міська рада

відкриття_стелли_24052024_8.jpg

vidkrittya-stelli-24052024-6.jpg

У Борщівській громаді навколішки зустріли загиблого сержанта Руслана Боднара (фото)

Четвер, 23 травня 2024, 11:25

У Борщівській громаді навколішки зустріли загиблого сержанта Руслана Боднара (фото)
"На щиті" повернувся додому уродженець Скали-Подільської, старший сержант Руслан Боднар.

Військовий загинув 18 травня в бою з окупантами на Харківщині.

Жителі Борщівської громади зустріли кортеж з тілом захисника, стоячи на колінах.

"Все, що зараз можемо зробити для нього – провести молитвою і віддати почесті, як Герою. Висловлюємо глибоке співчуття родині загиблого воїна і всім, хто знав Руслана.

Пам’ять про Героїв-захисників вічно житиме в наших серцях. Вони були, є і будуть справжніми синами України. Вічна пам’ять", – йдеться у дописі на Фейсбук-сторінці міської ради.

 

Сторінка 4 з 1445

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер