images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Міський голова Сергій Надал привітав медичних сестер напередодні професійного свята

Четвер, 09 травня 2024, 13:44

Щорічно, 12 травня відзначається Міжнародний день медичної сестри. Напередодні професійного свята міський голова Сергій Надал привітав та нагородив цінними подарунками та подяками працівників медичної галузі Тернополя.

«У Міжнародний День медичної сестри щиро вітаю усіх медсестер, медбратів, фельдшерів, акушерок, лаборантів. Ви завжди першими приходите на поміч. Надаєте необхідну висококваліфіковану медичну допомогу хворим, співчуваєте людському болю і стражданню, проявляєте турботу та увагу. У час війни рятуєте життя нашим захисникам, зцілюєте поранених у госпіталях, – зазначає Сергій Надал. –  Щира вдячність вам за порятунок життя українців, за вашу щоденну благородну працю. Це неоціненний вклад у перемогу та майбутнє України. Ви є всюди, як янголи-охоронці. Ваша праця – це справжній героїзм».

Більше фото з нагородження можна переглянути у розділі «Галерея».

 

Тернопільська міська рада передала для захисників ще 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro

Четвер, 09 травня 2024, 13:41

Вчора, 08 травня, Тернопільська міська рада для захисників військової частини Тернополя вчергове передала додаткове розвідувальне обладнання.

На звернення військових, міський голова Сергій Надал в рамках програми «Обороноздатність» передав 15 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Pro (With DJI RC) загальною вартістю 1 043 850 грн.

Додамо, переглянути усю допомогу, яку Тернопільська міська рада надає Збройним силам України, можна у Реєстрі переданої допомоги у розділі «Е-сервіси».

У Тернополі демонтують тимчасові споруди на вулицях Василя Симоненка, Полковника Морозенка та просп. Злуки

Четвер, 09 травня 2024, 13:40

Враховуючи звернення управління муніципальної інспекції та з метою усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування, на засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про проведення робіт з демонтажу тимчасових конструкцій у Тернополі.

Так, постійно робоча група в триденний термін з дня прийняття рішення проведе демонтаж тимчасових споруд:

  • тимчасова споруда та навіс на вул. Василя Симоненка, встановлені на земельній ділянці без довільних документів;
  • тимчасова споруда (металевий вантажний контейнер) на просп. Злуки (біля будинку №39), власник якого не встановлений;
  • огорожа території на вул. Полковника Морозенка (в сторону вул. Леся Курбаса), встановленої на землях комунальної власності без відповідних дозвільних документів.

Суб’єкти господарювання можуть самостійно демонтувати вищевказані споруди.

 

Ще 1100 тернополян з соціально-незахищених категорій населення отримають продуктові набори

Середа, 08 травня 2024, 13:15

8 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради затверджено Протокол засідання Комісії з розгляду заяв щодо надання продуктових наборів та індивідуальних засобів особистої гігієни.

Згідно з рішенням, 1100 мешканців Тернопільської громади з соціально-незахищених категорій населення отримають продуктові набори та засоби гігієни. Наразі таку допомогу вже отримали 6000 громадян.

Нагадаємо, безоплатні продуктові набори та індивідуальні засоби особистої гігієни з розрахунку два рази на рік на сім’ю можуть отримати такі категорії громадян:

  • особи похилого віку;
  • особи з інвалідністю І та ІІ групи;
  • багатодітні сім`ї;
  • малозабезпечені сім`ї;
  • особи в складних життєвих обставинах.

Для отримання наборів громадяни подають заяву на ім’я міського голови з відповідним переліком документів в управління соціальної політики (вул. Миколи Лисенка, 8).

МВС запускає два сервіси для військових: еКабінет постраждалого і гарячу лінію

Вівторок, 07 травня 2024, 11:57

Міністерство внутрішніх справ 7 травня запускає два сервіси для військовослужбовців та працівників органів системи МВС: електронний кабінет постраждалого і контактний центр з питань соціального захисту.

Джерело: очільник МВС Ігор Клименко, якого цитує пресслужба відомства

Деталі: Перший сервіс – електронний кабінет постраждалого на сайті МВС України. Там військовослужбовці Нацгвардії, Держприкордонслужби, поліцейські, ДСНСники, які мають статус постраждалих, а також члени їхніх родин, можуть отримати доступ до своїх облікових даних та залишити запит на медичну, психологічну, юридичну допомогу.

Для цього потрібно зареєструватися в Єдиному вікні для громадян.

Водночас розпочинає роботу контактний центр із питань соціального захисту – 1536. Фахівці гарячої лінії з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00 консультуватимуть щодо отримання психологічної, медичної та грошової допомоги, нарахування пільг, призначення пенсії тощо.

 

Сторінка 1 з 1432

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер