images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ще 1100 тернополян з соціально-незахищених категорій населення отримають продуктові набори

Середа, 08 травня 2024, 13:15

8 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради затверджено Протокол засідання Комісії з розгляду заяв щодо надання продуктових наборів та індивідуальних засобів особистої гігієни.

Згідно з рішенням, 1100 мешканців Тернопільської громади з соціально-незахищених категорій населення отримають продуктові набори та засоби гігієни. Наразі таку допомогу вже отримали 6000 громадян.

Нагадаємо, безоплатні продуктові набори та індивідуальні засоби особистої гігієни з розрахунку два рази на рік на сім’ю можуть отримати такі категорії громадян:

  • особи похилого віку;
  • особи з інвалідністю І та ІІ групи;
  • багатодітні сім`ї;
  • малозабезпечені сім`ї;
  • особи в складних життєвих обставинах.

Для отримання наборів громадяни подають заяву на ім’я міського голови з відповідним переліком документів в управління соціальної політики (вул. Миколи Лисенка, 8).

 

МВС запускає два сервіси для військових: еКабінет постраждалого і гарячу лінію

Вівторок, 07 травня 2024, 11:57

Міністерство внутрішніх справ 7 травня запускає два сервіси для військовослужбовців та працівників органів системи МВС: електронний кабінет постраждалого і контактний центр з питань соціального захисту.

Джерело: очільник МВС Ігор Клименко, якого цитує пресслужба відомства

Деталі: Перший сервіс – електронний кабінет постраждалого на сайті МВС України. Там військовослужбовці Нацгвардії, Держприкордонслужби, поліцейські, ДСНСники, які мають статус постраждалих, а також члени їхніх родин, можуть отримати доступ до своїх облікових даних та залишити запит на медичну, психологічну, юридичну допомогу.

Для цього потрібно зареєструватися в Єдиному вікні для громадян.

Водночас розпочинає роботу контактний центр із питань соціального захисту – 1536. Фахівці гарячої лінії з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00 консультуватимуть щодо отримання психологічної, медичної та грошової допомоги, нарахування пільг, призначення пенсії тощо.

На Тернопільщині дільничний інспектор поліції виявив у чоловіка понад 50 набоїв до вогнепальної зброї

Вівторок, 07 травня 2024, 11:53


Порушник розпив спиртні напої у громадському місці, чим привернув увагу правоохоронця. Тепер окрім адміністративної відповідальності на чоловіка може очікувати ще й кримінальна.

Дільничний офіцер Збаража, під час відпрацювання ввіреної йому території, побачив на зупинці громадського транспорту чоловіка, який вживав алкоголь. Відтак поліцейський склав на порушника адміністративний протокол за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення  (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

Під час розмови з правоохоронцем чоловік помітно нервував та поводився підозріло, тож дільничний провів поверхневу перевірку його особистих речей. У рюкзаку жителя Байковецької громади поліцейський виявив 53 набої до вогнепальної зброї. Чоловік пояснив дільничному, що знайшов патрони й вирішив залишити їх собі.

Слідчо-оперативна група вилучила речові докази,  які направила на відповідну експертизу.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Правоохоронці Тернопільщини розслідують шахрайство, пов’язане з виплатою допомоги від міжнародної організації

Вівторок, 07 травня 2024, 11:51


50 тисяч гривень втратив житель Тернополя, надіючись отримати допомогу від міжнародної організації. Посилання за яким перейшов чоловік, аби заповнити заявку, виявилося фейковим.

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернувся 44-річний житель обласного центру і повідомив, що став жертвою шахрайських дій. Чоловік в одній із соціальних мереж знайшов оголошення про те, що міжнародні організації відновили виплати українцям у зв’язку з продовженням військових дій. У тексті також містилося посилання за яким можна було зареєструватися та подати заявку на отримання допомоги.

Зі слів потерпілого, серед інших даних він ввів номер банківської карти та паролі доступу, адже без них неможлива була реєстрація. Через деякий час йому на телефон прийшло сповіщення про те, що з рахунку знято 50 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років. Поліцейські вживають заходів, аби встановити осіб, причетних до злочину.

Правоохоронці радять ставитись з обережністю до оголошень про виплати будь-якої допомоги і в жодному випадку не надавати особистих даних та даних своїх банківських карт. У разі шахрайських дій негайно звертайтесь до поліції за номером 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Понад 300 тернополян та гостей міста долучилися до цьогорічних «Гаївок з молоддю»

Вівторок, 07 травня 2024, 11:50

Учора, у Світлий понеділок, в тернопільському парку Сопільче на «Козацькому острові» відбулися «Гаївки з молоддю», участь у яких взяли усі охочі тернополяни та гості міста.

Цьогоріч до співів, танців, гаївок та інших молодіжних активностей долучилися понад 300 молодих юнаків та дівчат, а закінчився вечір співами під гітару при ватрі.

Гаївки для молоді вже другий рік поспіль організовує управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей спільно з молодіжними спільнотами міста. На Козацькому острівку в парку Сопільче для містян і гостей міста співав гаївки родинний гурт «Зерно», а ігри та забави для молоді організували члени УМХ.

До організації заходу долучились громадські організації та структури міста.

 

Сторінка 1 з 1432

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер