images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Розшуківці Чортківщини оперативно встановили чоловіка, причетного до крадіжки

Понеділок, 13 травня 2024, 13:15


За скоєне раніше судимому зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі.

До співробітників Чортківського районного відділу поліції із заявою про крадіжку звернувся житель села Черкавщина. Чоловік розповів, про те, що невідома особа вночі, зірвавши навісний замок із дверей господарського приміщення, викрала у нього бензопилу. Сума збитків – п’ять тисяч гривень.

У ході оперативних заходів співробітники карного розшуку встановили, що до вчинення злочину причетний 37-річний односелець потерпілого.

Крадену бензопилу зловмисник зберігав у себе вдома, підшуковуючи, кому б вигідно продати. Речовий доказ вилучили поліцейські.

Зловмисник не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців, зокрема, він відбував покарання за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, а нещодавно слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо його підозри у вчиненні трьох майнових злочинів.

Домашній арешт, який зловмиснику був обраний як запобіжний захід, не завадив вчинити новий злочин.

За фактом крадіжки розпочато кримінальне провадження відповідно до частини 4 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі від п’яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Впродовж тижня у Тернополі заплановано виконати поточний ремонт дорожнього покриття на восьми вулицях

Понеділок, 13 травня 2024, 13:01

У Тернополі тривають ремонтні роботи дорожнього покриття вулиць міста, прибудинкових територій та пішохідних частин.

Цього тижня у різних мікрорайонах міста підрядні організації продовжать виконувати роботи, зокрема, з 13 по 17 травня, при сприятливих погодних умовах, заплановано провести поточні ремонти на ділянках вулиць:

  • вул. Микулинецька;
  • вул. Замонастирська - вул. Татарська;
  • вул. Володимира Великого;
  • вул. Леся Курбаса;
  • вул. Полковника Морозенка;
  • вул. Олени Теліги;
  • вул. Новий Світ;
  • вул. Андрія Сахарова.

Сьогодні, 13 травня працівники підрядної організації нарізатимуть ремонтні карти (фреза мала) з влаштування асфальтобетонного покриття за адресами: Володимира Великого, вул. Леся Курбаса та вул. полковника Морозенка.

Також проводяться ремонти на прибудинкових територіях за адресами:

  • просп. Злуки, 21 - демонтаж бордюрів;
  • вул. Збаразька, 31 - влаштування щебеневої основи та асфальтобетонного покриття відмостки;
  • вул. 15 Квітня, 43-45 - влаштування бордюрів;
  • вул. Новий Світ, 93-95 - влаштування бордюрів, поребриків та бетонної відмостки;
  • вул. Тараса Протасевича,10 А - влаштування корита проїзду.

Додамо, з 13 по 16 травня у Тернополі на вул. Микулинецькій, на ділянці від станції технічного обслуговування «4Х4» в напрямку до центру, у зв’язку з виконанням поточного ремонту дорожнього покриття, буде частково перекрито рух транспорту (до осі вулиці).

На Микулинецькому кладовищі відбулася панахида за полеглими Героями

Понеділок, 13 травня 2024, 13:00

12 травня, у Провідну неділю, на Микулинецькому цвинтарі відбулася панахида за полеглими у російсько-українській війні захисниками та захисницями.

Віддати шану полеглим військовослужбовцям прийшов і міський голова Сергій Надал разом з рідними Героїв, капеланами та тернополянами.

«Щороку у Провідну неділю ми вшановуємо пам’ять та молимось за душі всіх померлих. Традиційно ми зібрались на Микулинецькому кладовищі на місці поховань наших Героїв. Прийшли сім’ї, родини, друзі та просто небайдужі тернополяни для того, щоб помолитись та вшанувати пам'ять усіх тих, хто загинув та віддав своє життя за українську державність та незалежність. Вічна пам’ять та слава українським Героям-захисникам», – зазначає Сергій Надал.

 

У Тернополі на просп. Злуки демонтували металевий вантажний контейнер

П'ятниця, 10 травня 2024, 12:36

10 травня постійно діюча робоча група з організації проведення демонтажу, спільно з управлінням муніципальної інспекції міської ради та в присутності працівників поліції, демонтували тимчасову споруду. Зокрема, це – металевий вантажний контейнер, що був розміщений на просп. Злуки, біля будинку № 39, у Тернополі. Власник об'єкта не встановлений.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 08.05.2024 року № 788 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

Демонтована тимчасова споруда перебуває на зберіганні на території, що за адресою вул. Бережанська, 44–В у Тернополі.

Міський голова Сергій Надал зустрівся з матерями-героїнями та вручив їм сертифікати на отримання квартири

П'ятниця, 10 травня 2024, 12:23

Напередодні свята Дня матері міський голова Сергій Надал зустрівся з матерями-героїнями та вручив їм сертифікати на квартири та цінні подарунки.

Сергій Надал привітав зі святом та подякував усім українським матерям за любов і неоціненний внесок у виховання захисників незалежної України.

«Вітаємо з прийдешнім святом Дня Матері. У нашому житті завжди була, є та буде найголовнішою мама. Напевно, у всіх нас змалечку є свій особистий неповторний образ матері, матері, яка завжди пробачить, зрозуміє, любить та допоможе. Навіть є така приказка «Мама може замінити будь-кого, та ніхто не може замінити маму», – зазначає Сергій Надал. –  Велика вдячність усім нашим матерям за безцінний дар життя, за виховання, любов, турботу, за те, що в будь-яку хвилину ви разом зі своїми дітьми. Щиро бажаю здоров’я вам та вашим сім’ям. Нехай наші діти зростають в мирній країні».

Так, відповідно до Указу Президента України за материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку, почесне звання «Мати-героїня» присвоєно матерям Тернопільської громади:

  • Гайдаш Марії Миколаївні, матері п’яти дітей;
  • Чміль Людмилі Володимирівні, матері п’яти дітей;
  • Коробій Любов Михайлівні, матері семи дітей;
  • Тарасюк Наталі Іванівні, матері шести дітей.

Міський голова Сергій Надал вручив сертифікати на отримання квартири двом матерям-героїням –  Коробій Любов Михайлівні та Тарасюк Наталі Іванівні та цінні подарунки, зокрема, роботи-пилососи тернополянкам, що отримали почесне звання «Мати-героїня».

 

Сторінка 1 з 1433

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер