images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


16 травня у парку Тараса Шевченка відбудеться літературник з нагоди Дня вишиванки

Вівторок, 14 травня 2024, 09:49

16 травня о 18:00 год у парку Тараса Шевченка відбудеться літературник з нагоди Дня вишиванки. Запрошуємо охочих одягнути вишиванки та вишивану атрибутику й долучитись до святкування.

Захід пройде на мистецькій ноті з декламуванням поезії, піснями, атмосферою вечірнього Тернополя, згадкою про ту саму автентичну українську культуру і вдячністю нашим військовим.

Долучитись до декламації авторської поезії чи віршів відомих українських письменників та письменниць можуть охочі тернополяни та гості міста.

Для декламаторів і декламаторок створено реєстраційну форму за посиланням. Для відвідувачів та відвідувачок реєстраційної форми немає.

 

Журналістка з Тернополя стала заступницею генерального директора «Укрінформу»

Вівторок, 14 травня 2024, 09:38

Ганна ВасиленкоГанна Василенко
Заступницею  генерального директора «Укрінформу» стала Ганна Василенко, яка до того працювала  начальницею Управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської ОДА, а також була журналісткою на "Суспільному. Тернопіль".

За інформацією джерел «Детектора медіа», Ганна Василенко працює в «Укрінформі» з початку травня.

Підтвердженням призначення Ганни може слугувати електронна декларація про доходи за минулий рік, яку вона подала 29 квітня 2024 року як кандидатка на посаду особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Місцем роботи або можливим місцем роботи декларантки вказане Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», а посадою — заступник генерального директора. Там же як джерело її основного доходу в 2023 році згадується і попереднє місце роботи Василенко — Управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю Тернопільської ОДА.

У 2020 році Василенко балотувалася до Тернопільської обласної ради від партії «Слуга народу», але не була обрана.

За даними «ДМ», призначена заступниця гендиректора «Укрінформу» відповідатиме за мережу регіональних і закордонних кореспондентських пунктів. Гендиректор «Укрінформу» Олексій Мацука в коментарі «Детектору медіа» підтвердив цю інформацію:

«Ганна очолила напрям редакцій регіонального потоку та допомагатиме мені з внутрішнім менеджментом. Її досвід роботи в медіа — понад 11 років. Ганна очолювала інформаційні та суспільно-політичні редакції в структурах Суспільного мовлення, має управлінський досвід, зокрема, чотири роки працювала в Тернопільській ОВА на посаді начальниці управління інформаційної політики та комунікацій з громадськістю. Окрім того, працювала проектним менеджером грантових програм в областях та має досвід співпраці з іноземними виданнями».

За словами Мацуки, оскільки агентство має велику мережу регіональних кореспондентів, завданням нової заступниці гендиректора, серед іншого, буде збільшення в українському медіапросторі новин з областей. Також в «Укрінформі» розраховують, що її професійний досвід сприятиме «підсиленню регіональних новин виробництвом відеоконтенту, покращенню внутрішніх та зовнішніх комунікацій, колаборації з іншими інформаційними агентствами та медіа-компаніями».

Сьогодні у генерального директора «Укрінформу» є три заступники: Ірина Чередниченко, Єгор Сігарьов і новопризначена Ганна Василенко.

Біля кордону виявили авто, забите чоловіками: серед них – ухилянти з Тернопільщини

Вівторок, 14 травня 2024, 09:36

Біля кордону виявили авто, забите чоловіками: серед них – ухилянти з Тернопільщини (фото, відео)
Ухилянтів, які намагалися покинути Україну, затримали прикордонники.

Співробітники Чернівецького прикордонного загону зупинили неподалік кордону з Румунією легковий автомобіль. У ньому їхало 9 чоловіків.

Серед них водій, який віз втікачів до кордону, та провідник, який мав перевести їх у сусідню країну.

"Пасажирами" виявились жителі Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької областей та Києва. За "комфорт" проїхатись у три яруси кожен з них мав сплатити від 8,5 до 10 тисяч євро", – повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

За спробу порушення державного кордону відносно затриманих складені матеріали про адміністративне правопорушення. Водія та провідника передали поліцейським. До ЄРДР внесені відомості за статтею 332 Кримінального кодексу України.

 

Завдав збитків на 70 тисяч: у нацпарку на Тернопільщині затримали браконьєра

Вівторок, 14 травня 2024, 09:33

Завдав збитків на 70 тисяч: у нацпарку на Тернопільщині затримали браконьєра
У заповідній зоні, в межах нацпарку "Дністровський каньйон", "на гарячому" впіймали чергового браконьєра.

Під час спільних рейдових заходів на водоймах області поліцейські та працівники рибоохорони виявили чоловіка, який в період нерестової заборони виловлював рибу сітками.

"Незаконною діяльністю займався житель Заліщицької громади. У нього вилучили човен, дві сітки та рибу. За попереднім підрахунком, сума збитків, завданих державі, становить понад 70 тисяч гривень", – повідомили у Нацполіції краю.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, нещодавно під час рейду на р. Дністер в межах Мельнице-Подільської громади екологи виявили браконьєра, який незаконно виловлював рибу двома ставними сітками.

Один з тернопільських тролейбусів тимчасово змінює маршрут руху

Вівторок, 14 травня 2024, 09:32

Один з тернопільських тролейбусів тимчасово змінює маршрут руху
Сьогодні тролейбус №8 не заїжджатиме на вулицю Микулинецьку.

Про це попереджають у міській раді.

"14 травня, у зв’язку з влаштуванням асфальтобетонного покриття на вул. Микулинецькій, на ділянці від станції технічного обслуговування "4Х4" в напрямку до центру, буде змінено руху тролейбусного маршруту №8. Зокрема, тролейбус №8 курсуватиме за маршрутом вул. Леся Курбаса-Ринок без заїзду на вул. Микулинецьку", – повідомили на сайті міськради.

Інші маршрутні автобуси у цьому напрямку прямуватимуть без змін.

 

Сторінка 1 з 1435

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер