images/stories/logosait_new.jpg

 

У 2024 році в Україні збільшать посівні площі під сою та цукровий буряк

У 2024 році в Україні збільшать посівні площі під сою та цукровий буряк
Цього року українські аграрії планують більше посіяти сої та цукрового буряка.

Про це свідчать результати опитування щодо планів та підготовки сільгоспвиробників до проведення посівної кампанії ярих під урожай-2024, яке провело Мінагрополітики.

70% опитаних зазначили, що планують збільшення посівної площі під сою. Загалом на 21% у порівнянні з 2023 роком.

Також пріоритетними залишаються зернобобові, посівні площі під якими збільшаться на 11%, та ярий ячмінь – на 7%. Зростання інтересу до ячменю може бути пов’язаним з розширенням географії морських відвантажень. Посіви ярої пшениці зростуть на 2%.

Крім того, аграрії зацікавлені у вирощуванні ярого ріпаку. Частина виробників планує посіяти ріпак вперше. Загалом посівні площі під цю культуру збільшаться на 24%.

Щодо цукрового буряку – 60% тих, хто сіяв культуру минулого сезону, збираються несуттєво розширювати площі – в цілому по Україні на 17%.

"При цьому посівні площі під кукурудзу зменшаться на 9%. Також потенційно можуть зазнати скорочення площі під соняшником. Але станом на сьогодні більшість аграріїв ще не прийняли кінцеве рішення щодо площ посіву цієї культури", – розповіли у Міністерстві.

В цілому у 2024 році посівні площі під ярими культурами можуть скоротитися на 0,5 млн га або на 3,7% порівняно з минулим сезоном.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер