images/stories/logosait_new.jpg

 

TikTok посилить боротьбу з дезінформацією та маніпуляціями перед виборами в ЄС

Соціальна мережа TikTok, яка належить компанії ByteDance, заявила про посилення боротьби з фейковими новинами напередодні виборів до Європейського парламенту в червні цього року.

Про це повідомляє Reuters.

Для боротьби з дезінформацією Tiktok запустить так звані "виборчі центри" на місцевих мовах, які є продовженням роботи соцмережі ще у 2021 році, і яка прискорилася минулого року, коли Греція, Нідерланди, Польща, Словаччина та Іспанія пішли на вибори.

"Наступного місяця ми запустимо локалізований додаток "Виборчий центр" для кожної з 27 країн-членів ЄС, щоб люди могли легко відокремити факти від вигадок", - зазначив керівник відділу довіри та безпеки TikTok в регіоні EMEA Кевін Морган.

За даними компанії, близько 30% депутатів Європейського парламенту користуються TikTok.

"Працюючи з місцевими виборчими комісіями та організаціями громадянського суспільства, ці виборчі центри стануть місцем, де наша громада зможе знайти достовірну та авторитетну інформацію", - сказав він.

За словами Моргана, TikTok, який наразі співпрацює з дев'ятьма організаціями з перевірки фактів у Європі, планує розширити свою мережу фактчекінгу та запустити дев'ять додаткових кампаній з медіаграмотності цього року.

Нагадаємо:

Компанії ByteDance, яка володіє TikTok, загрожують великі штрафи, оскільки Європейський Союз готує перевірку відповідно до нових правил модерації контенту через побоювання щодо ризиків для неповнолітніх.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер