images/stories/logosait_new.jpg

 

Одеський кінофестиваль 2024 відбудеться в Києві

Одеський кінофестиваль 2024 пройде в столиці 12-20 липня наступного року, повідомила пресслужба ОМКФ.

У рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну кінофестиваль в Одесі не проводили. Натомість його події перенесли за кордон: конкурсні програми пройшли в рамках Варшавського міжнародного кінофестивалю.

Цьогоріч фестиваль з безпекових міркувань проводили у Чернівцях. На "батьківщині" фестивалю – в Одесі – пройшли лише покази спеціальних програм.

"Минулий ОМКФ гостинно приймали Чернівці, які показали щире захоплення українською культурою та мистецтвом. Наступного року ми привеземо Одеський міжнародний кінофестиваль у Київ, де очікуємо не менш теплий прийом від столичних кіноманів і поціновувачів якісних глядацьких арт-фільмів", – заявила генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

Крім оголошення дат і міста проведення, команда Одеського кінофестивалю також відкрила прийом заявок на участь у конкурсних програмах: у Національній та Міжнародній європейській.

Прийом заявок буде відкритий з 19 грудня 2023 року по 1 травня 2024 року. Для подачі заявки необхідно заповнити онлайн-форму, розміщену на офіційному сайті кінофестивалю, та надати всі зазначені в онлайн-формі матеріали.

Про ОМКФ

Одеський міжнародний кінофестиваль (ОМКФ) був започаткований 2010 року для популяризації інтелектуального кіно серед українських глядачів, а також для підтримки та розвитку вітчизняного кінематографа.

За роки існування він зміг стати одним з найбільших глядацьких кінофестивалів у Східній Європі та  однією з найбільших подій української індустрії кіно.

Традиційно проходив щороку в середині липня та до 2021 року поєднував три конкурси: міжнародну, національну та європейську програми. Крім того, ОМКФ проводив позаконкурсні покази, індустрійні події, майстер-класи та презентації майбутніх кінопроєктів.

У різні роки гостями Одеського кінофестивалю були такі світові зірки як Катрін Деньов, Пітер Грінуей, Кілліан Мерфі, Кшиштоф Зануссі, Джон Малкович, Клаудіа Кардіналле, Даррен Аронофскі, Джеральдіна Чаплін та інші.

Марія Кабацій

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер